Human Design in het onderwijs


Hoe zou het zijn als een leerkracht de unieke talenten en eigenschappen van de leerlingen zou weten? De leerkracht zou dan echt het beste uit de leerlingen naar boven kunnen halen!

Human Design is een prachtig instrument om hier inzicht in te krijgen. Uit de persoonlijke blauwdruk kunnen we heel veel aflezen: wat je kwaliteiten zijn, hoe je energie werkt, hoe je keuzes maakt, waar je bestemming ligt, waar je geneigd bent om af te dwalen van wie je werkelijk bent, hoe je leert en informatie verwerkt, waar je lessen te leren hebt, wat je nodig hebt om te kunnen floreren en zo zijn er nog heel veel lagen in dit systeem.


Een 'handleiding' voor elke leerling geeft leerkrachten zoveel meer mogelijkheden om de leerlingen echt te kunnen zien!


Om human design toe te passen binnen het onderwijs heb ik een plan van aanpak geschreven, zodat het op een eenvoudige manier geïntegreerd kan worden, zonder dat het op termijn extra werkdruk oplevert voor de leerkracht. Ik denk zelfs dat het de werkdruk zal verminderen door de inzichten die het oplevert.

De leerkracht zijn/haar eigen design leren kennen is de eerste stap, zodat ze in hun kracht voor de klas kunnen staan. Daarnaast een stukje educatie, een korte uitleg van de basis van human design aan het team zodat iedereen dezelfde taal spreekt. Dan zal ik per leerling een 'cheat-sheet' maken, een overzichtelijk formulier waarop de leerkracht in 1 oogopslag de kwaliteiten en de behoeften van het kind kan aflezen. Aanvullend kan ik tijdens zorg gesprekken vanuit een diepere laag van het design van de leerling meedenken om zo de leerling vanuit een breder perspectief te zien.

Ben je benieuwd wat human design voor jouw school en vooral voor de leerlingen kan betekenen? Neem gerust contact met mij op en ik kom graag een keer vrijblijvend vertellen over de mogelijkheden!

Contact


Steffie:

"Ik ben bij Cecile terecht gekomen om meer inzicht te krijgen (en hoe om te gaan) in het human design van mijn oudste zoon (manifestor). Ik liep dagelijks tegen confrontaties aan en was opzoek naar een oplossing die het zorgsysteem ons niet kon geven. We raakten heel makkelijk in een fijn gesprek waar ik ook veel inzicht heb gekregen hoe bepaalde dingen voor mij en voor mijn zoon werken. Ik was al ontzettend geïnteresseerd in het stukje human design en Cecile kan mij ontzettend goed uitleggen hoe ons human design werkt. Ontzettend dankbaar voor alle informatie en inzichten die je met ons wil delen Cecile."